torstai 8. marraskuuta 2012

RetroRaidat

Hurjien lohikäärmeiden jälkeen jotain hieman hempeämpää. Näissä raidoissa on minusta IHANAT värit! Ihan kuin olisivat tulleet suoraan seitkytluvulta. 

Alkuun ajattelin tehdä hihattoman haalarin, jossa korostuu retroisa tyyli. Huomasin kangasta leikatessani, että se ei taida riittää siihen, mitä ehdottomasti haluan. En ollut kuitenkaan valmis luopumaan ajatuksestani silläkään uhalla, että se jää pelkäksi koristeeksi. 
Takaraivossa oli kuitenkin pienen pieni toivo siitä, että se ehkä menisi päälle... Sovituksen koittaessa ei kyllä ollut toivoakaan. Siksipä pienensin sitä vielä lisää, jotta olisi jotenkin sopusuhtaisempi. Tämän hetken koko taitaa olla 68. Kyllä harmittaa! Tuo pupukin on niin söpö.

Nämä haalarit on siis tehty me and i -kaavalla kaventaen ja lisäen terät. Edessä oleva pupu on kopioitu Majapuun fb -sivuilta. 
Onneksi kangasta jäi ensimmäisten versioiden jälkeen, jotta sain tehdä toiset haalarit OB 6/12 -lehdestä olevalla haalari -kaavalla. Niihin meidän pikku pallerokin mahtui kyytiin...  
Nämä ovat kokoa 86 (saumavarat jätin pois leveys suunnassa). Kanttaukset tein tavallisen resorin sijasta tummanruskeasta joustofroteesta. Myös lahkeiden "resorit" ovat joustofroteeta. Tässä mallissa vetoketju tulee melkein nilkkaan saakka.Kangas Majapuulta.

-H

10 kommenttia:

 1. Voihan pupunen. On kyllä komiat haalarit pojalla :D Ja erittäin unisex, sopii meinaan meidän Elsalle noi samat värit.

  VastaaPoista
 2. Voi munki tarttis tuollaisia froteisia haalareita terällisenä tehdä yökäyttöön nyt talveksi kun meillä on niin kylmä yläkerta! On kyllä ihanan retro!

  VastaaPoista
 3. IhanaIhana IHANA! ♥ Minä niin haluun tämmösen tuolle meidänkin pötkylälle! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania haalareita! Mahtavat värit :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon! Minäkin haluaisin tehdä parit terälliset tällaiset talven varalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!