perjantai 23. maaliskuuta 2012

Tuulta pakoon!


Välikausi. Sananakin jo aika mörkö. Tosin lapset voisi olla toista mieltä. Mikäs sen mukavampaa kuin läträtä kuravellien kanssa, tosin meillä päin se on vielä läträtä kuravelliSSÄ. Aih, miten nautinnollista :D Joka tapauksessa se on nyt kestettävä. Siksi pitikin tehdä välikausipuku, joka miellyttää myös silmää.

Pitkään mietin, minkälaisen puvun tekisin. Kriteereitä oli aika paljon, joista tärkeimpänä monikäyttöinen. Siksi päädyinkin kaksi osaiseen. Myös se, että ei ole oikein kokemusta pul -kankaan kestävyydestä ei houkuttanut tekemään haalareita. Vaikka housut kuluisi puhki, takkia voi silti käyttää mm. pyöräillessä, pihaleikeissä ja jopa kauppatakkina kauniin kuosinsa ansiosta. Eihän tuokaan pidä täysin vettä, joten ei se uiminen siellä vesilammikossa ole vieläKÄÄN suotavaa, mutta tihku ja pieni tuuli pysyy ainakin loitolla. Kurikset on sitten niitä vesileikkejä varten! Onko kukaan muu tehnyt välikausipukua?

Pul-kankaat on ostettu Royalkestoilta, takin tikkivuori on aikoinaan hankittu Eurokankaasta ja housujen fleecevuori omasta takaa (siksi väri on, mitä on). Alunperin housuihinkin piti laittaa tikkivuori, jotta ne olisi helpompi pukea päälle, mutta se loppui kesken eikä tuntunut kestävän venytystäkään. Housuista kun tuli aika naftit, vaikka suurensin kaavaa ihan runsaalla kädellä. Ne on tehty Saimia muokaten. Vyötärö tulee melko ylös, joten tuuli ja kylmä ei pääse sieltä selkään. Takki on OB 6/11 Reindeer safari -kaavalla tehty kokoa 92.

Ehkä hieman syksyisen oloinen kuosi, mutta ihanaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Sitä mieltä taisi olla apinakin :) Hän nimittäin nauraa kikertää, kun häntä pukee (ja ihan tiedoksi, että se ei ole normaalia). Viime aikoina muutenkin tuo vaatteiden sovittaminen on ollut ihmeen mieluisaa. Ehkäpä ne äipän ompelukset sitte kuitenkin (ainakin vähäsen) miellyttää, vaikka se ei aina siltä tunnukaan :)
Aurinkoista viikonloppua kaikille!

-H

8 kommenttia:

 1. Ihana!! :)
  Juuri pari päivää sitten tätini kysyi että voisko pulista tehdä välikausiasuja! :D Ja näköjään voi! Ootteko testanneet jo vedenpitävyyttä? Onko takissa mitään vuorta?

  VastaaPoista
 2. Upea! tästäpä lähtis idea tehdä meidän musta/puna/vihreä/keltaisesta leppiksestä takkia tytöille..

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Juuri äsken tultiin ulkoa ja mielestäni oikein hyvä asu! Takissa on on tikkivuori, jossa on on siis ohut vanukerros. Vedenpitävyydestä en osaa oikein vielä sanoa. Eihän se sellasta "pulikoimista" kestä, mutta muuten tämän yhden kerran perusteella sellanen peruskestävä. :)

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan suloinen. Toivottavasti kestää käytössä.

  VastaaPoista
 5. Onpas kiva idea! :)
  Kivan malliset ja kangas on tosiaan aivan ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Tykkään! Ihana kangas ja upea ulkoilusetti!

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno!
  Mä oon tehnyt pulista takin, housuihin ostin ulkoilukangasta kun kestävyys epäilytti. Takissa on kyllä kestänyt hyvin , samoin hanskoissa. Ihanan pehmeää ja notkeaa se on kyllä käytössä.
  Mulla onkin juuri pul-takki tuolla työn alla pienimmälle ja kolmivuotiaalle odottaa pala juurikin tuota retrokukkaa samaan tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 8. Saa tosiaan nähdä, miten tuo kangas kestää housuissa. Olen kyllä jo kuullut ihan positiivista palautetta sen kestävyydestä! :) Materiaalina kyllä niiin ihana, kuten jo sanoitkin! Kaikenlisäksi ihania kuosivaihtoehtoja <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!