sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Villat lastenkin ylle


Joo-o, nyt on sitte koko perhe villoissa. Mutta olihan se pakko (oikeasti tarpeeseen!) tehdä lapsillekin merinovillaiset puvut haalarien alle. Ja kyllä nyt kelpaa talven tulla! 

Mietin alkuun, että pitäisikö puku vuorittaa, mutta tulin siihen lopputulokseen ettei! Katselin noita vanhoja pukuja eikä niitäkään ole mitenkään vuoritettu. Niissä neulos on vielä harvempaa kuin näissä, joten kyllä aika kova pakkanen saa olla ettei nämä riitä.

Pienemmän villahaalari on kokoa 80/86. Kaava on alunperin OB 4/12 -lehdestä koossa 80, mutta suurensin sitä sen verran, että on lähempänä kokoa 86. Kyllähän tällainen ihanuus tarvii reilun kasvuvaran! =) Muuten puku on merinovillaista neulosta, mutta hihat ovat interlockia, kuten myös "resorit". Sivuun applikoin yhden tähden turkoosiksi, jolloin vetoketjukin sopii paremmin pukuun.
P.S Tähdet ovat "väärinpäin",  mutta oli pakko, jotta kangas riitti.
Isommalle tein samanmoisen haalarin, mutta vihreällä tähdellä ja vetoketjulla. Tässä kaava on alunperin kokoa 92, mutta suurentamisen jälkeen lähempänä 98.Loppuun vielä sovituskuvaa =)

-H

10 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika miten ihanat! <3 Omille pojille oli kanssa suunnitelmissa tehdä talveksi uudet haalarit merinovillasta. Tuo tähtikin näyttää tosi hyvältä, konkurssi tässä tulee kun kaikkia joutuu tilaamaan. =)

  VastaaPoista
 2. Nää on niin hienot! Itse pohdin juuri, että tilaisinko majapuulta merinoa, vai ostaisinko haalarit kaupasta..

  VastaaPoista
 3. Hienot on! Munkin olisi pojalle tarkoitus tuosta tehdä samanmoinen :)

  VastaaPoista
 4. Hienot on! Mä tuota vuorittamista mietin kanssa kangasta tilaessa mut en sitten ottanut kuin vuorettomien haalarien verran. Kiva kuulla, että kangas vaikuttaa tarpeeksi paksulta yhdenkertaisiinkin haalareihin. =)

  VastaaPoista
 5. Hienot on - pitäisikö alkaa myydä vanhoja kankaita ja hankkia kylmästi vaan uusia, nyt uusimmat on taas niin kivoja!

  VastaaPoista
 6. Tehomamma. Kyllä kelpaa odotella kylmyyttä :) Mie olin laiska ja hain kaupasta...nyt kaduttaa :(

  VastaaPoista
 7. Kiva idea noi värilliset tähdet! Kauniit haalarit :)

  VastaaPoista
 8. Osaatko sanoa kuinka paljon kangasta meni tuohon pienempään pukuun?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista. Nää pääsi heti käyttöön automatkalle. Lämpimät mutta silti kevyet. :) Pienemmän pukuun menee noin 70cm kangasta (lisäksi kannattaa huomioida kutistuminen).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!