keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Säilyttämisen iloa
Olen pitkään etsinyt kivoja laatikoita pienien tavaroiden säilytystä värten. Eipä ole löytynyt sellaisia, joita olisin kelpuuttanut. Siispä aattelin sitte tehdä nekin itse. Kävin hakemssa kenkälaatikoita, jotka päällystin kankaalla. Nyt kelpaa! Ja näitä teen varmasti lisää!

Nyt tavaroiden säilyttäminenkin voi olla kaunista ja silmää miellyttävää! Nämä ovat menossa lasten huoneeseen. Tarkoitus on tehdä myös olohuoneeseen jostain kivasta kuosista. 

Näihin tarvitset: 
Tyhjän kenkälaatikon (vaikka urheilukaupasta), kangasta, sakset, yleisliimaa ja pensseli! Yksinkertaista ja helppoa! 

Kangas kannattaa silittää ennen laatikkoon liimaamista, jolloin siihen ei jää ryppyjä. 
Liimaa pensselöidään tasaisesti laatikkoon sivu kerrallaan (ei liikaa eikä liian vähän). 
Kankaan leikkaamisessa kannattaa ottaa huomioon sen riittävyys myös laatikon sisäpuolelle! Reunat taittelin ja liimasin. Nurkistakin tuli yllättävän siistit.
Itse laitoin kannen ja "takaseinän" yhtenäiseksi palaksi ja kolme muuta sivua yhtenäiseksi palaksi (mutta ne voi toki laittaa monella eri tavalla). 

Jos haluaa laatikoista ns. täydelliset, niin reunat voisi kääntää ja tikata ompelukoneen suoraompeleella, jolloin on siistimmän näköiset sisäpuolelta, mutta tämähän on vain hifistelyä (kangashan ei purkaannu, kun se on liimattu kiinni). Lahjatarkoituksessa ehkä kuitenkin ompelisin reunat. Jos innostuit ja jokin jäi mietityttämään, niin saapi kysellä! :)

-H

10 kommenttia:

 1. Kivat! Meillä on kanssa montakin tuolla tavoin päällystettyä laatikkoa, olohuoneeseen olen käyttänyt lempparikankaitani, ilostuttavat silmää ollessaan jatkuvasti näkösällä ja tuovat samalla kaivattua säilytystilaa!

  VastaaPoista
 2. Mä oon pitkään suunnitellut päällystäväni samalla tavalla laatikoita, mutta suunnitelmaksi on jäänyt. Niin kuin moni muukin asia. Mistä sais lisätunteja?

  VastaaPoista
 3. Jee! Hyvä, että palautit tämänkin idean mieleeni. Meillä on noita samoja kirjaimia iso läjällinen ja olen tuskaillut niille kivaa säilytysrasiaa. Ei kun kenkälaatikon päällystämiseen :) Ihanat kankaat sulla näissä :)

  VastaaPoista
 4. Mie oon päällystellyt laatikoita tapetilla. kankaita en ole (vielä) moiseen uhrannut :)

  Söpiksiä kyllä ovat...

  VastaaPoista
 5. Hienot tuli! Minäkin nappasin viime kauppareissulla pari reilunkokoista laatikkoa tarkoituksena päällystää ne. Ovat myös kauniita ja uudelleenkäytettäviä paketteja vaikka joululahjoille. :)

  VastaaPoista
 6. Näppärä idea ja piristää ilmettä mukavasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!